Lniany termofor z pestkami wiśni TURMERIC
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Właściwości i zastosowanie termoforów z pestkami wiśni
Stosowanie termoforu z pestkami wiśni na ciepło
Pestki wiśni bardzo szybko się nagrzewają i długo utrzymują ciepło. Rozgrzany termofor złagodzi bóle brzucha, menstruacyjne oraz reumatyczne. Będzie idealny przy bólach kręgosłupa. Świetnie się sprawdzi do rozgrzewania dłoni i stóp (szczególnie polecamy go zimą). Ciepły termofor rozluźni napięcie z mięśni, karku czy ramion. Termofor jest bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży. Pomocny będzie przy kolkach i bólach brzucha u dzieci.
Stosowanie termoforu z pestkami wiśni na zimno
Na zimno może być stosowany na stłuczenia, opuchlizny czy zwichnięcia, jako że przyjemnie chłodzi i działa przeciwbólowo. Można go także stosować na piekące i swędzące miejsca po ukąszeniach owadów.
Charakterystyka termoforu
Wymiary (długość x szerokość): 27x16 cm
Waga: ok. 500 g
Materiał zewnętrzny: 100% len
Materiał wewnętrzny: 100% bawełna
Wypełnienie: 100% pestki wiśni
Kolor: TURMERIC - brudna, ciemna żółć
Posiada: pokrowiec zewnętrzny szyty na zakładkę, który umożliwi łatwe ściągnięcie i wypranie;
Etyczna i ekologiczna produkcja
Nasz termofor jest naturalny, ekologiczny, w pełni biodegradowalna i bezpieczny dla alergików. Pestki wiśni pochodzą z Polski. Tkaniny użyte do produkcji spełniają standardy OEKO-TEX 100 i w większości pochodzą z Polski.
Poduszka została uszyta przez nas w Polsce mając na uwadze zasady zero waste.
Jak podgrzewać i schładzać lniany termofor z pestkami wiśni?
PODGRZEWANIE TERMOFORU:
SPOSÓB 1. Połóż termofor na czystym grzejniku i pozostaw na tak długo, aż uznasz, że jest on wystarczająco rozgrzany. Termofor można latem rozgrzewać na słońcu.
SPOSÓB 2. Rozgrzej piekarnik do maksymalnie 100°C. Zdejmij lniany pokrowiec zewnętrzny i umieść termofor w czystym naczyniu żaroodpornym. Gdy temperatura w piekarniku osiągnie 100°C włóż termofor w naczyniu do środka piekarnika w centralnej jego części. Podgrzewaj go przez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika załóż lniany pokrowiec. Teraz możesz już korzystać z termoforu! Zalecamy stosowanie przez 15-20 minut.
SPOSÓB 3. Zdejmij lniany pokrowiec zewnętrzny i umieść termofor w czystym naczyniu. Włóż naczynie z termoforem do mikrofali, tak by termofor nie dotykał ścianek urządzenia. Podgrzewaj przez około 1-2 minuty w maksymalnej mocy 600 W.
CHŁODZENIE TERMOFORU:
Włóż termofor z pestek wiśni do czystego pojemnika lub woreczka strunowego. Pamiętaj aby dobrze zamknąć pojemnik/woreczek aby zapobiec zamoczeniu i nasiąknięciu wilogoci. Tak przygotowany termofor włóż do lodówki na około 1 godzinę lub do zamrażarki na około 30 minut (w zależności jak zimny termofor chcesz otrzymać). Po tym czasie wyłóż termofor z pojemnika/woreczka. Teraz już możesz korzystać z niego! Zalecamy stosowanie termoforu przez 15-20 minut.
Termofor z pestkami wiśni po podgrzaniu/schłodzeniu utrzymuje swoją temperaturę przez dłuższy czas.
Pamiętaj o tym, że kolory przedmiotów na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od tych w rzeczywistości w zależności od ustawień monitora.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Weryfikujemy opinie, czy pochodzą od naszych Klientów.